Бургаските социалисти за пореден път изказаха недоволство, че питанията им към администрацията получават лаконични отговори, които никак не са задоволителни. Освен това докладните им често са отхвърляни още на комисии и не стигат до заседателната зала. Това, според тях, означава, че проблемите вместо да се решават, се политизират.

Според общинският председател на БСП – Бургас Живко Господинов във връзка с казуса с изграждащото се пристанище в кв. „Крайморие”, от Община Бургас отново са отговорили уклончиво.Преди февруарската сесия червените поставиха въпроса за опасността от заблатяване с изграждане на пристанището и попитаха дали е правена екооценка за последиците върху околната среда.

„От отговора става ясно, че мястото е избрано, защото рибарската общност го е посочила като най-подходящо, а също и, че не е направена екооценка, защото няма такава необходимост.

Междувременно е проведена среща между жители на кв. „Крайморие” и Община Бургас, на която са разяснили и дискутирали всички въпроси, свързани със строителството. Само пропускат факта, че това са били пак представители на рибарската общност, а не е направена разгласа за присъствие на всички заинтересувани местни жители” – разясни Живко Господинов и изрази надежда да няма екологични последици върху залива и туристите да плажуват спокойно там.

Общинският съветник Радослав Петков коментира две докладни записки, входирани от него, относно проблемни участъци в „Меден рудник”.

И двете докладни са отхвърлени и няма да бъдат разгледани на предстоящото заседание. „Кога ще намерят място в дневния ред?! Това показва, че администрацията работи доста тромаво и това е в ущърб на всички нас” – посочи Петков. Едната докладна се касае до преместването на пешеходна пътека на кръстовището на бул. „Захари Стоянов” и ул. „Ал. Георгиев Коджакафалията”. „Аз се свързах с експерти в тази област, това са автоинструктори. Те заявиха, че напълно подкрепят оптимизацията и преместването на пътеката” – каза общинският съветник.

Другият проблем е свързан с ул. „Кооператор”. След извършване на ремонт, тя се е превърнала в писта за състезания, дори и късно през нощта. „Получават се едни гонки, които притесняват живущите в района. За голямо съжаление и този въпрос Общината го отлага във времето. Становището на Иван Гюлев (началник Отдел „Безопасност и организация на движението“) е, че едва ли не, всички наредби гласяли, че трябва да има някакъв проблем, за да може администрацията да вземе решение за изграждането на препятствия, които биха спомагали за урегулиране на скоростта там”, обясни Петков и добави, че има събрана подписка от хората, живущи в района, които настояват да бъде изградено подобно съоръжение.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви