Общинският съветник Георги Дражев сигнализира прокуратурата в Бургас за документна измама, източване на ПСФК „Черноморец“ и конфликт на интереси на Пламен Киряков и Керка Богоева, обяви лично той на пресконференция. Всичко това води до опасността общината да загуби стадиона в кв. Акациите.

Има образувано дело в съда по обявяване в несъстоятелност на дружеството от кредиторите.

Пред медии Дражев разкри, че от месец септември, миналата година, се води дело за несъстоятелност на ПСФК-то. На 20.02.2019 г. е било последното дело по събиране на доказателствата. На нито едно от заседанията не е имало представител на общината, която участва в смесеното дружество с апортна вноска – стадион „Черноморец“. По неофициална информация задълженията варирали между 39 и 55 млн. лв., които били натрупани по времето на Фреди Бобич, менажирал отбора преди десетина години.

Дражев припомни, че на съветника Константин Бачийски му е отказан достъп до документацията на дружеството. Дори двамата не бяха допуснати преди време на заседание на Съвета на директорите на ПСФК. Укриването на документите за задълженията продължава и към днешна дата. Това, според Дражев, говори само за едно

– „наличието на документна измама за фиктивни задължения с цел източване на дружеството и неговия фалит.“

Един от взискателите към фалиралото дружество е прокуристът Пламен Киряков. Неговите претенции, по информация на Дражев, са между 700 и 800 000 лв., натрупани от неизплатени месечни заплати за 5 години. Месечната заплата на Киряков била 14 000 лв. Освен това претенции за неизплатени суми имат още 170 души. Отделно ПСФК-то дължало по 2.5 млн. лв. годишно за наеми.

Пълномощник на кредиторите „Спортс Пропърти мениджмънт“ и „Фиона Комерс“ АД, които са собственост на Митко Събев, е адвокат Керка Богоева. Юристката е съдружник и на Пламен Киряков. Това представлява конфликт на интереси, категоричен е Георги Дражев.

На заседанията в съда са присъствали само кредиторите. Представителите на община Бургас в Съвета на директорите Мирослав Йорданов и Иван Цанев не са били уведомени. Същото се отнася и за Общинския съвет.

„Има престъпни обстоятелства, нарушени са процедурите. Ще сигнализирам прокуратурата. Учредителният договор за смесеното дружество би трябвало да бъде обявен за нищожен. Дружеството е източвано с цел ПСФК „Черноморец“ да фалира. Далаверата е голяма. Става дума за 140 дка за 300 млн. лв.“, категоричен е Георги Дражев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви