Досега тя не се появяваше в публичното пространство. Но е отдала последните 32 години от живота си на мона къща Chanel! И днес е неин ред да излезе в светлините на прожекторите като нов креативен директор.

Коя е Виржини Виар?

Виржини Виар започва като стажант в ателието за бродерии на Chanel през 1987г. Това е само 4 години след като Лагерфелд става креативен директор на модната къща.

Дядото на Виржини Виар се е занимавал с производството на коприна и тя е наследила от него интереса си към дрехите. В началото на кариерата си тя се занимава повече със създаване на костюми за филми и постановки.

Виржини Виар винаги е била доверен човек на Карл Лагерфелд. В края на 90-те години тя става координатор на колекциите висша мода на бранда. А през 2000-та и на колекциите ежедневна мода (т.нар. Ready to Wear – RTW).

Самата Виар е казвала, че не обича публичността и предпочита да стои по-встрани. Ако обаче ще ръководи Chanel, това няма как да се случи. Виржини Виар за първи път изцяло замести Лагерфелд при традиционния поклон след представянето на колекцията Haute Couture пролет/лято 2019 преди няколко месеца.

 

rozali.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

two × two =