Британската компанията Jaguar публикува на своя канал в YouTube полезно видео. В него се обяснява каква е оптималната позиция на шофьора в автомобила. Тя е необходима не само за удобство, но и оптимизира безопасността на движението и контрола върху превозното средство.

Видеото е придружено с обяснение на доктор Стив Айли – главен лекар на компанията Jaguar. Той посочва точно как трябва да седи водача, за да може пътуването да бъде по-комфортно и по-безопасно. И дори да смятате, че сега ви е доста удобно в колата, която карате, си заслужава да изгледате клипа.

Първият съвет е доста елементарен, но вероятно ще изненада мнозина. Задължително трябва да извадите всичко от джобовете си, тъй като това влияе върху позиция ви зад волана. Това едва ли ще ви затрудни, тъй като повечето съвременни автомобили разполагат с достатъчно места за поставяне на личните вещи.

Също така, водачът трябва да се убеди, че гърбът му е изправен и е разположен перпендикулярно на шасито на автомобила, като изцяло докосва седалката. Освен това, вратът трябва да бъде изправен, а коленете и лактите леко сгънати, за да се управляват по-лесно педалите и волана. Когато въртите волана, вашите плещи трябва задължително да докосват облегалката на седалката.

Според доктор Айтли, изпълнението на тези препоръки ще ви помогне сериозно да промените контрола над автомобила, комфорта при пътуване и ще придобиете още по-голяма увереност зад волана.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви