ГЕРБ и СДС отиват заедно на евроизборите. Това стана ясно на извънреден брифинг в централата на най – голямата партия.

Премиерът Бойко Борисов и председател на ГЕРБ, Цветан Цветанов, зам – председател на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ, Румен Христов, лидер на СДС и Владимир Кисьов от СДС обявиха плановете си за съвместно явяване на евровота, който ще бъде на 26 май.

„СДС ще получат сигурно избираемо място в листата. Това съм разпоредил и на Цветан Цветанов“, съобщи премиерът.

В листата от най – старата демократична партия ще бъдат включени две избираеми и разпознаваеми личности.

По информация на Епицентър.бг едното място ще е за Владимир Кисьов.

До следващия четвъртък, когато ще има нова среща между двете партии, трябва бъдат предложени имената на хората от СДС, съобщи Цветанов и напомни, че на 31 март ще бъде обявена листата на кандидатите за евродепутати.

Най-желаният кандидат на сините за евродепутат в листата на ГЕРБ е първият ни главен преговарящ с ЕС Владимир Кисьов, неговото име вече е известно на предизборния щаб на ГЕРБ. Присъствието на Кисьов на срещата показва, че е дал съгласие да бъде номиниран. Номинациите в СДС ще се правят официално до края на месеца.

До срещата се стигна след призив на лидера на ЕНП Жозеф Дол, двете партии, членуващи в европейската десницата да сформират единен фронт за вота.

Тази сутрин ГЕРБ и СДС започнаха преговори за общо явяване на предстоящите през май Европейски избори 2019.

От страна на СДС са председателят Румен Христов и Владимир Кисьов.

„С Румен Христов се знаем от дълги години. Имаме близо 23-годишно познанство и приятелство, което обяснява защо сме тук“, така премиерът Борисов започна обръщението си.

„Форматът ЕНП е много важен за нас, защото това са европейски избори. И колкото тук се опитват да ги превърнат в местни и междупартийни, то те са огромен залог за бъдещето на Европа. Партията, която е нанесла най-много поражения на БСП е ГЕРБ“, похвали се Борисов.

Той предупреди, че има много опасности, които се крият по света в днешния му вид и поясни: „Трябва да защитаваме българския национален интерес. Вчера говорих с Таяни, снощи с Дол“.  „Имаме много работа и не мога да се занимавам повече с партийни дела тук. Надявам се всичко да бъде изпълнено и да бъде доведено до успех“, заяви още Борисов.

ЕПИЦЕНТЪР.БГ

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви