Състезателите на ПК „Метропол” направиха поредна уверена крачка към върховете в плуването. В съревнование с по-големи от тях съперници, бургазлии показаха сериозно израстване в стартовете на Международния турнир „Пирин”.

В Благоевград на 50-метровия басейн много добро представяне направи мъжкият квартет на „Метропол” в състав: Теодор Стоилов, Стелян Василев, Атанас Тотляков и Павел Великов.

По случай имения си ден Теодор Стоилов си направи подарък, спечелвайки бронзов медал в тежката 200- метрова дистанция в бътерфлая.

Атанас Тотляков се класира шести в дисциплината 100 метра бътерфлай, като плува с две години по-големи от него състезатели. Освен това, отново в битка с батковците, Тотляков се нареди в десетката в дисциплините 50 м бътерфлай и 200 м свободен стил.
Стелян Василев записа добри плувания на 50, 100 и 200 м гръб. За съжаление, по-малко от половин секунда не му достигна, за да се окичи с бронза на 50-те метра, а на 100 метра финишира с пето време.

Съотборникът му Павел Великов изненада със силно плуване на 200 м бруст – 2:46 мин., където бургаският плувец завърши пети, в надпревара с две години по-големите от него. В смесената щафета квартетът ни се нареди седми с резултат 2:04 мин.

В третото издание на международния турнир „Пирин“ в Благоевград участваха над 650 състезатели от 44 клуба.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви