След среща с ГЕРБ лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки се оказа прелъстен и замечтан как в едно бъдещо управляващо мнозинство той е управленец в коалиция с ГЕРБ.

 

Марешки преоткрил, че в управляващата партия са големи професионалисти и експерти, след като седнали да му обяснят управленската си програма и това, което са изпълнили от нея, съобщава „Канал 3“.

Това дало сили и убеждение, че ВОЛЯ трябва да останат в Народното събрание, стана ясно от изявлението на Марешки след срещата. Той отривисто благодари на „цялата партия ГЕРБ“.

 

„Тази среща е много важна, изводът от нас е, че ние сме впечатлени от професионализма на представителите на ГЕРБ“, впечатлен е Марешки.

 

„Това за нас беше много важно, защото непознавайки тяхната програма, можеше да вземем необосновани решения, които да навредят, в крайна сметка, на държавата“, оправда оставането си в пленарната зала аптекарският бос. Не било присъщо на депутатите от партията му да се явяват „като едни политически брокери или комарджии„, отсече  аптекарският бос

 

Това било най-лесното, но водело до хаос и безвремие. „Ние не виждаме основание да не подкрепяме добрите неща, които до голяма степен съвпадат и с нашите виждания“, каза още бизнесменът.

Марешки се закле, че колкото и да е странно за всички, няма сделка и той не получава нищо срещу оставането си в парламента.

„Навярно се чудите и вие какво става, как така има такава партия, която нищо не иска! Знам, че това е нестандартно, време е да свиквате“, обърна се към медиите Марешки.

„ГЕРБ заслужават да бъдат подкрепяни“, обяви той в присъствието на Цветан Цветанов и ръководството на групата.

 

Няма никаква сделка с „Воля“, а идеи, които се обсъждат и реални политики, които се реализират, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде Агенция „Фокус“.

„Поканихме Драгомир Стойнев да присъства, но разбрахме, че е напуснал парламента“, коментира той. Цветанов обясни, че една от темите в разговорите с „Воля“ е била развитието на Северозападна България.

„Започнахме първо с финансовата част, с бюджетната дисциплина и с това, което в момента прави държавата. Знаем, че приходните агенции работят изключително добре. Знаем, че БВП се увеличава и това, което сме заложили докрая на управленския мандат е да бъде 120 млн. лв. Знаем, че за тази година имаме 116 млрд. лв., което означава, че това е съвсем изпълнима цифра в края на управленския мандат“, коментира Цветанов.

Той обърна внимание, че в разговорите е станало на въпрос и за минималната пенсия и отчете, че докрая на управленския мандат се предвижда да бъде 240 лв.

„Това, което беше заявено от г-н Марешки, че в тяхната управленска програма е заложено, е че в края на 2021 г. би било добре пенсията да бъде 240 лв. Говорим за реални възможности на държавата, а не за популизъм и популистки послания“, допълни още той.

Искам да благодаря на ПГ на „Воля“ от името на ПГ на ГЕРБ за изключително конструктивния разговор, който проведохме в рамките на час и 20 минути. Имахме възможност да разширим обхвата на секторните политики, които бяха визирани преди седмица от Веселин Марешки“, посочи Цветанов.

„Искаме да има диалог с всички парламентарни сили и смятаме, че всяка партия, която не участва в управлението трябва да изразява своите позиции“, коментира Цветанов.

„Поехме ангажимент, когато има необходимост, да правим подобни срещи. Когато една политическа сила иска да има стабилност в държавата и не участва в управлението, трябва да има и съответната политическа позиция, която да бъде заявена“, каза още Цветан Цветанов.

Той изтъкна, че като отговорни политици управляващото мнозинство иска да има конструктивен диалог с всички парламентарни сили. „Оценихме по достойнство и присъствието на Драгомир Стойнев“, посочи Цветанов.

„Благодаря на ГЕРБ за бързата реакция и отзоваването на нашето желание да се запознаем с това какво е обещавала партията преди изборите и как си изпълнява своята програма. В цялата тази суматоха от наблягането на влизането и излизането, дали всички разбрахте“, коментира Марешки. Според него най-важното е дали партиите, които са избрани, изпълняват програмата си.

„Това е най-важното. На това искахме да наблегнем. Слава Богу, че това се случва. Както всеки един българин и ние от „Воля“, гледайки само новините, частични изречения, стоейки в парламента, в една суматоха между 240 народни представители, гласувайки текст по текст от време на време и чисто анонимен чл. еди–кой си, точка втора става трета, не можем да добием реалната представа какво се случва с определен закон, още по-малко в едно цяло направление“, посочи лидерът на „Воля“ и изрази мнение, че в този смисъл срещата му с ГЕРБ е била важна.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви