Състезателят от Спешъл Олимпикс Бургас Пламен Корсев стана бронзов медалист на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Абу Даби 2019.

Бургаското момче спечели третото място в сектора за дълъг скок. В дисциплината 100 м гладко бягане десетокласникът от СУ „Добри Чинтулов” се класира на осмо място.

Световните летни игри на Спешъл Олимпик в Абу Даби ще продължат до 21 март.

Отличия за България в леката атлетика донесоха още Ваня Иванова и Таня Иванова /Спешъл Олимпикс Варна/- бронз и четвъртото място в бягането на 100 метра и Иван Везюв /Спешъл Олимпикс Банско/ – сребро на дълъг скок и шесто място в 100 м гладко бягане.

В състезанието по обезка Цветелина Георгиева /Спешъл Олимпикс София/ взе златен медал от обезката, сребърен в паркура и бронзов в английската езда. Виктор Христов завоюва сребро по обезка и два бронза в английската езда и паркура. Велико Великов /Спешъл Олимпикс Варна/ спечели сребро в английската езда, Илиана Цветанова има сребро в обезката, злато и сребро в паркура и английската езда.

В плуването златен медал на 25 м гръб извоюва Харис Хаджиев /Спешъл Олимпикс Смолян/. Бронзов медалист на 100 м свободен стана Нина Ал Рифаи /Спешъл Олимпикс София/.

В тениса смесената двойка по тенис на Спешъл Олимпикс България Лиляна Аврейска и Храбър Натов завоюваха четвърти места в индивидуалната надпревара за мъже и жени, както и в играта по двойки.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви