Катаджия спира автомобил, движещ се с безобразно превишена скорост. Представя се на водача и казва:
– Документите за проверка.
Водачът нагло пита:
– Какво, да не ме глобявате за превишена скорост?!
– Не, мисля да Ви глобя за ниско летене…
А следващите редове ще ни кажат /и покажат/ колко ниско може да „лети” McLaren Senna.

През декември 2017 година станахме свидетели на появата на най-екстремната кола в цялата история на легендарната марка McLaren. Тогава компанията анонсира първите подробности за модела си Senna. Той пък дебютира по време на международното изложение в Женева през миналата година.

С базова цена от 750 000 английски лири и лимитирано на само 500 екземпляра производство, McLaren Senna се превърна в мечтаната кола на по-голямата част от платежоспособните клиенти. А разпределението на бройките се превърна в доста сложна операция. В крайна сметка, цялата квота на Senna бе разпродадена отдавна. И на останалите простосмъртни ни остава единствено радостта от подобни на долното видеа*.

С тегло от само 1198 килограма, McLaren Senna е най-леката и екстремна кола на марката, която има право да се движи свободно по пътищата на света. Автомобилът, четирилитровият V8 двигател на който е с максимална мощност от 800 конски сили и максимален въртящ момент от 800 Нм, ще бъде произведен в лимитиран тираж от само 500 бройки, като базовата му цена за Великобритания е определена на 750 000 лири.

Само преди няколко дни, McLaren анонсира още по-екстремна версия на Senna- пистовият Senna GTR, от който ще бъдат сглобени само 75 единици, всеки един от които на цена от минимум 1.1 млн английски лири.

*Среден разход на гориво 50 литра на 100 километра

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

fifteen − 2 =