Българските грации спечелиха осем медала от двата турнира по художествена гимнастика в Киев – Гран При и Купа Дерюгина. Пълен комплект отличия в Украйна извоюва Катрин Тасева.

На турнира Гран При националката спечели златен медал на финала на лента, взе сребро в многобоя и бронз на финала на обръч. Тасева игра с последен стартов номер на лента и след силно съчетанието получи оценка от 18.250 точки. След нея останаха представителките на домакините Ева Мелешчук с 18.200 и Влада Николченко със 17.700 точки

На обръч Катрин Тасева се класира на трето място с 19.850 точки. Първа е Влада Николченко с 20.900 точки, а сребърното отличие взе рускинята Екатерина Селезньова с 20.750.

На топка Тасева имаше две изпускания и със 17.700 точки остана на седмо място, а на бухалки също допусна грешка и е пета с 19.300 точки.

Шампионка на топка е Екатерина Селезньова с 21.050 точки, а на бухалки златото взе Саломе Пажава (Грузия) с 19.700 точки

Така равносметката за България на двата турнира в Киев е осем медала – пълен комплект за Катрин Тасева в Гран При и пет бронзови отличия на съпътстващия турнир „Дерюгина къп” за девойки, жени и ансамбъл девойки.

Трето място в многобоя при девойките и на финала на лента спечели бургаската грация на „Олимипия” Ева Брезалиева. Трето място зае и Вая Драганова на бухалки при жените, имаме трето място отборно девойки и трето място ансамбъл девойки на финала с пет обръча.

Тази седмица е Държавното отборно първенство в зала „София“, което обещава да е уникално състезание!

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви