Тази новина безспорно засенчва всичко за последните месеци, включително и раздаването на наградите „Оскар“. Да, Джеймс Гън получи своя втори шанс и след като бе уволнен от „Дисни“, в крайна сметка ще работи по третата част на „Пазители на галактиката“.

Негови скандални постове в Туитър от преди години станаха причина за шокиращото за мнозина уволнение. Впоследствие режисьорът се среща на няколко пъти с шефовете на „Дисни“, които под влияние на адекватната му реакция (Гън веднага побърза да се извини, за разлика от Кевин Харт, чийто инат му струва отстраняването като водещ на „Оскар“-ите), все пак решиха да го наемат отново.

Така или иначе всички коментираха, че написаният от Гън сценарий на „Пазители на галактиката 3“ е много впечатляващ. Дори и от „Дисни“ признаха, че ще го използват, независимо кой ще бъде режисьор. А всъщност студиото така и не успя да му намери заместник, въпреки че Тайка Уайтити и Адам МакКей бяха спрягани за евентуални режисьори на бъдещия хит.

В подкрепа на Гън имаше множество петиции и обръщения в интернет. Дори един от запалените фенове нае билборди със слогъна: „Наемете отново Гън“. Всички звезди от поредицата също застанаха зад него, дори Дейв Баутиста заяви, че няма да участва във филма, ако режисьорът бъде друг.

Все пак Гън вече има ангажимент към друга поредица. Той е готов със сценария на „Отряд самоубийци 2“ и през есента трябва да започне снимките на филма. Едва след това най-после ще се заеме с „Пазители на галактиката 3“. От „Дисни“ споделиха, че ще проявят разбиране и ще го изчакат.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви