3 начина, с които да се потите по-малко

0
93

Изпотяването е нормален процес, който се случва с нашето тяло. Но при всеки е различно – едни хора отделят много повече пот в сравнение с други. Това зависи от различни фактори като хранене, стрес, наднормено тегло, интензивни тренировки и други.

Въпреки че е полезно – потенето позволява на тялото да се охлади, то носи дискомфорт. Никой не обича да отиде на официално събитие с мокри петна под мишниците

Много важно е всеки ден да пиете достатъчно течности, защото след потене тялото загубва голямо количество вода.

Според специалистите от Healthline, има няколко начина, с които да намалите изпотяването. Ето кои са те:

Избягвайте пикантни храни и топли напитки

Не е за препоръчване да се пият преди лягане, защото могат да повишат телесната температура и да доведат до изпотяване през нощта. Също така, консумацията на алкохол и други спиртни напитки може да повишат отделянето на пот. Прекаляването с алкохола може и да увеличи притока на кръв. От друга страна, кофеинът също стимулира потните жлези./

Използвайте антиперспирант

Лошото на потта е, че не само оставя жълти петна по дрехите, но и мирише неприятно. Но всъщност потните жлези не са виновни за това. Потта просто се смесва с бактериите, попаднали по кожата и по този начин се образува неприятният аромат. Излишно е да казваме, че е добре да си взимате душ всяка сутрин, след което да ползвате антиперспирант.

Според дерматолога Джесика Уайт, антиперспирантите са най-ефективни, когато се поставят на суха кожа. Също така, те може да се слагат преди сън, за да блокират свръхпроизводството на потните жлези.

Носете дрехи от естествени тъкани

Всички се потим. Някои от вас може би са забелязали, че когато носят дрехи от изкуствени материи, изпотяването им е по-обилно. По същия начин някои чорапи направо залепват за обувките в жегата. За да не се потите обилно, носете дрехи от памук, лен и коприна. И не се навличайте прекалено.

tialoto.bg

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here