Българските служби продължават работата по установяването на маршрута и контактите на терориста от Крайстчърч у нас. Той е бил в България миналата година като е посетил исторически обекти свързани с Освобождението. Върху оръжието му бяха установени надписи на кирилица и имена на български места, където са се водели решителни битки по време на Руско-турската война като Шипка и Булаир.

За сега данните сочат, че той е пребивавал сам у нас, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той присъства на празника на конната полиция на Тодоровден.

Той се отбелязва с традиционните състезания и демонстрации в столичния квартал „Бенковски“, по инициатива на Столичната дирекция на вътрешните работи и с подкрепата на Столична община.

Постановен е контакт с партньорските служби, установен е целият маршрут на движение на територията на страната и сега се проверяват конкретни данни и връзки. Но искам да успокоя към този момент, че категорично няма данни за някаква дейност, свързана с тероризъм на територията на България.

Сега се проверяват местата, където той е преспивал, имаме информация. Тепърва продължава работата на колегите да се установи, все пак е бил една седмица, за да можем да проверим дали се е срещал с български или чужди граждани, ако е имало на територията на страната, заяви Ивайло Иванов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten + sixteen =