Тайра Банкс е един от най-успелите топмодели в света. Освен това е известна със своята красота. Тайра Банкс споделя своите строги правила за красота и младежки вид.

1. Никога не пропускайте да миете лицето си вечер

Най-големият и може би най-често допускан грях спрямо младежкия и свеж вид на лицето е да си легнете с грим. Колкото и да сте изморени, намерете 2-3 минути, за да отстраните добре грима и нечистотията, събирани през деня. Сложете тоник и малко крем и готово. Не е толкова трудно, колкото звучи. Самата Тайра Банкс съветва, ако често се изкушавате да лягате с грим, да си подберете продукти, с които лесно и бързо да почистите лицето. Така по-малко ще пропускате важната вечерна процедура.

2. Ексфолирайте ежедневно

Повечето козметични компании и козметици съветват ексфолирането да се прави 1-2, най-много 3 пъти седмично. Тайра Банкс обаче споделя, че харесва дълбокото почистване, което ексфолиантът носи, и не пропуска ден без него. Самата тя се шегува, че се ексфолира от раждането, толкова много ѝ допада тази стъпка.

3. Не оставяйте умореният вид да ви победи

Каквото и да се случва, колкото и да сте изморени, не се оставяйте да ви личи. Тайра съветва винаги да намирате начин да се приведете в приличен външен вид, преди да се срещнете с хората.

„Дори да не сте спали цяла нощ, не бива да ви личи“.

Винаги има време за освежаваща шепа студена вода, масаж с кубче лед, докато пиете кафето и за малко молив за очи, червило и руж за свежест.

4. Не прекалявайте с грима

Тайра Банкс казва: „Когато ме видят хората, искам да си кажат колко съм красива, а не колко красив е гримът ми“.

Затова при гримирането трябва да се подхожда много внимателно и умерено. Трябва да се подбират продукти, които подчертават, а не видоизменят красотата. Важно е също гримът да е правилно нанесен – така ще подчертава, а няма да прикрива естествената красота.

5. Ярките червила карат лицето да сияе

Много жени избягват червилата в наситени цветове и предпочитат по-приглушените тонове. Тайра Банкс съветва дамите да не се боят да експериментират с ярките червила, защото те карат лицето да сияе. Силният грим на очите също е задължителен, особено при вечерен повод, когато искате да изпъкнете. Но не забравяйте, че всичко трябва да е с мярка и подбрано с внимание.

rozali.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви