Бургас да е домакин на първото европейско първенство по художествена гимнастика през 2021 год. Това поиска днес Илиана Раева – председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

Най-добрите български гимнастички участват в Държавното първенство по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова”, чийто домакин до 17-ти март е бургаската спортна зала „Младост“.

„Надявам се общината, в лицето на кмета Димитър Николов, ще направи всичко възможно да се реализира тази наша идея – Бургас да бъде първият домакин на европейско първенство. Отсега мога да заявя, че него ще играе елитът в художествената гиманстика“, уверена е Раева.

Досега Бургас е бил два пъти домакин на световно, но нито веднъж на първенство на Стария континент.

Илиана Раева, която вчера беше рожденичка, получи поздравителен адрес от кмета Николов. Заедно с картина, той й беше връчен от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян.

След награждаването на девойки старша възраст, в зала „Младост“ започна надпреварата при жените.

Бургас е представен от трите клуба – Черноморец, Олимпия и Олимпия 74.

Преди надпреварата демонстративно игра националният ансамбъл при жените, а съчетанието беше с 5 топки. В отбора е бургазлийката Стефани Кирякова. Дебют с ансамбъла направи и новото попълнение Ерика Зафирова – бивша състезателка на Олимпия 74.

Още снимки от днешното състезание във фейсбук страницата на BurgasNews

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви