Най-успешният търговец на автомобили

Най-успешният търговец на автомобили в света – Джо Джирард, почина на 91-годишна възраст, след като преди 3 дни е паднал в дома си и е получил тежка травма на главата си. Това съобщава Detroit Free Press.

През 1973 г. Джирард влезе в Книгата на Гинес. Там той е записан като „най-успешният търговец на автомобили в света“. Тогава Джо работи като „мениджър продажби“ на леки и товарни автомобили за компанията Merollis Chevrolet в град Ийстпойнт, щата Мичиган. За година той успява за продаде 1425 коли, което доскоро се считаше за световен рекорд.

За цялата си кариера на търговец – от 1963 до 1978 г., американецът е сключил над 13 000 сделки.

В началото на 80-те години Джо напуска автомобилния бизнес. Започва да изнася лекции из цялата старана и написва 5 книги за изкуството на успешните продажби. През последните години Джирард прекара доста време в съдебната зала заради рекорда си. Причината: Али Реда – мениджър продажби в Les Stanford Chevrolet и Les Stanford Cadillac, оспори постижението му. Реда обяви, че за 1 година самият той е продал 1582 автомобила. И трябва да бъде включен в Книгата на Гинес.

В спора се включи и концернът General Motors, който подкрепи Реда, а нещата в крайна сметка стигнаха до съд. На свой ред от Книгата на рекордите обявиха, че няма да направят промени заради участието на GM в спора. И заявиха, че тях Джирард си остава абсолютният рекордьор в тази категория.

Любопитното е, че заради успешната си кариера Джо е трябвало да промени фамилията си, която по рождение е Джирарди. Това станало още в началото, след като клиент го попитал какъв е по националност. Търговецът отговорил, че е от Сицилия, което вбесило купувача и той обявил: „Никога няма да си купя кола от Диего (Diego е унижително название за сицилианците, използвано в Щатите). Това накарало Джо да промени името си и от Джирарди станал Джирард.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви