Живко Табаков

Общинският съветник Живко Табаков е отправил питане до председателя на общинския съвет за съдбата на търговците, които ще в момента работят на мястото, където се предвижда да се строи амфитеатър.  Той пита още кога ще започне и ще завърши обектът, колко ще струва и от къде ще бъдат осигурени средствата.

„По време на общественото обсъждане на Бюджет 2019 г., провело се на 11 януари в к-с „Меден рудник”, общинската администрация изнесе информация, че

през тази година се предвижда да завърши проектирането на амфитеатъра в района на Лакомата спирка (к-с „Меден рудник”, Зона А).

Същинското реализиране на проекта обаче ще засегне търговците, стопанисващи преместваеми обекти в района. Голяма част от павилионите, които към този момент са над 30, ще бъдат премахнати във времето”, се казва в писмото.

Според Живко Табаков наемателите на обекти са силно притеснени от липсата на яснота около това кога ще бъдат официално уведомени, че трябва да ги напуснат.

Преди известно време засегнатите са започнали събирането на подписка срещу премахването на обектите им в района на Лакомата спирка.

До момента в нея са положили подписи 56 души, от които наематели и заети на трудов договор лица. Някои от тях развиват търговска дейност на това място близо 20 години и настоящото неизяснено положение създава у тях усещане за несигурност и непредвидимост на вложените инвестиции.

„С оглед на сериозното изпитание, пред което е поставен малкия и средния бизнес в града, не само в тази ситуация, и на основание чл. 72 по ПОДОСВОАОБ, отправям настоящото питане по актуален въпрос, представляващ обществен интерес, както следва:

  1. На какъв етап от изграждането се намира амфитеатърът в района на Лакомата спирка в бургаския к-с „Меден рудник”?;
  2. Кога се предвижда да започне и завърши реализирането му?;
  3. Откъде ще бъдат осигурени средства и какви са прогнозните стойности на проекта?”, пише в питането.

Общинският съветник е пожелал да му се отговори писмено и отговорът на общината да бъде оповестен по време на заседанието на съвета през месец март. Към документа е приложена и подписката на работещите на мястото на бъдещия амфитеатър

2 КОМЕНТАРИ

  1. Общината да наложи категорично изискване всякакви павилиони да са със строго определена визия за район. Никакви компромиси! Сложете край на циганията!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви