“Водоснабдяване и канализация” ЕАД – Бургас организира своята традиционната изложба за детски рисунки – посветена на 22 март – Световен ден на водата, под мотото „Водата е живот“. Тя се организира за 17-ти път.

Общо 62 творби са експонирани в изложбената зала на Дружеството на бургаските художници, на ул. „Александровска“ 22. Представени са различни техники на рисуване от 28 школи по изобразително изкуство, батик и арт ателиета.

Прави впечатление не само разнообразието на идеите. Място в изложбата са намерили и няколко макета на екзотични риби, водопад и морски пейзаж.

Всички участници в изложбата получават награди – рекламни материали, раници.

„Изключително сме доволни, че с всяка година изложбата привлича все повече участници. Най-малките са на 6, а най-големите – на 16 години. Включването на почти всички школи от общината показва, че темата за водата е актуална сред подрастващите“, каза за BurgasNews говорителят на дружеството Димитър Гюров.

Изложбата, показваща не само морския свят, но и детските фантазии за русалки и Нептун може да бъде видяна до края на месеца.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви