Роми от кв. „Победа“ са се оплакали на Европейския парламент, че им е спрян достъпа до питейна вода. Днес в Община Бургас е пристигнало и писмо от Ромео Франц, германски евродепутат от партията на „Зелените“, с което той иска обяснение от бургаската администрация, защо е спряно водоподаването.

Кметът Димитър Николов заяви, че причината е неплатени сметки в размер на около 100 000 лева. които дължат над 10 къщи в квартала, към които са се незаконно са се закачили и други семейства

Всички имаме равни права и задължения, като сред тях са да се плащат сметките за ток и вода. Задълженията към ВиК са много сериозни и преустановихме подаването на вода към доста къщи. Оплакването е било, защото Община Бургас не им е давала достъп до питейна вода. Не им се дава, защото не са си платили. Заемам твърда позиция, докато не се платят сметките, няма да им пуснем водата. Знам, че в Германия, ако не си плащаш сметките за вода и ток, то тогава ти ги спират„, категоричен бе кметът.

Николов поясни, че сигналът до ЕП вероятно е подаден от жилите на кв. Победа или НПО-та

„Явно разчитат, че с натиск от Европа ние ще се огънем. Предпочитам да имаме проблем с ЕП, но да се спазват правилата. Става въпрос за десетина къщи, към които са закачани още и те отказват категорично да си платят водата“, поясни той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

5 × four =