Джони Деп

Изминаха почти 16 години от премиерата на „Карибски пирати: Проклятието на Черната перла“. През 2003 г. никой не възлагаше особени надежди на този филм, но той постави началото на една от най-печелившите поредици на „Дисни“.

Студиото отчаяно се опитва да постави ново начало на „Карибски пирати“, вече без звездата Джони Деп в ролята на капитан Джак Спароу. И за целта се обърна към един от оригиналните сценаристи на първия филм – Тери Росио

Новината за включването на Росио идва на фона на оттеглянето на тандема Пол Верник и Рет Рийс, натрупали популярност като сценаристи на двете части на „Дедпул“. През октомври миналата година беше официално обявено, че двамата ще работят по сценария на бъдещия хит. За съжаление вече е ясно, че те се отказват, като засега причините за това си остават неясни.

Сега големите надежди на „Дисни“ са насочени към Росио. Все пак той познава добре поредицата, тъй като е сред сценаристите на „Проклятието на Черната перла“ и „В непознати води“. Освен това е работил по популярни анимации като „Шрек“ и „Аладин“

От друга страна обаче, ако наистина говорим за поставяне на ново начало, по-добрият избор определено бяха Верник и Рийс. Не знаем дали тяхното оттегляне няма да провали окончателно плановете за възраждане на поредицата, спечелила 4,5 милиарда само от кино разпространение на петте филма дотук.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви