Община Бургас ще работи активно по обособяването на видеонаблюдение в кв. „Победа“, както и в останалите по-малки населени места, които полицията е посочила с висока криминогенност.

Кметът на Бургас Димитър Николов поясни, че там където имаме повече инциденти, то от общината ще слагат и повече камери

Техниката е много развита, разпознава номера на автомобили и вади качествен образ на лицата. Така бургаската полиция ще може още по-бързо да се справя с престъпността„, каза той.

Припомняме, че с близо 70 високотехнологични камери следят от месец всяка съмнителна активност в най-големия жилищен комплекс в Бургас – „Меден рудник“. Устройствата за видеонаблюдение заснемат и предава всеки сигнал, свързан с вандализъм или хулиганство, кражби, пътно-транспортни произшествия, висока скорост в най-оживените и натоварени места – пешеходни пътеки, учебни заведения, обществени сгради и идентифицират издирваните автомобили при влизане или излизане от комплекса.

Община Бургас предупреждава всички, които имат хулигански подбуди или престъпни намерения, че устройствата са застраховани против вандализъм, имат гаранционна поддръжка на свързаността и софтуера към тях за 60 месеца, а записите им се съхраняват за дълъг период от време

Разширяването на обхвата на видеонаблюдението в града продължава с монтиране на 30 камери в кв. Победа, 3 от които ще бъдат за разпознаване на номерата на автомобилите. Целта на Община Бургас е до края на тази година да бъдат сложени камери още в кварталите Крайморие, Акации и Сарафово. В тези населени места ще има по 10 стационарни и по 2 специализирани камери за следене и записване на регистрационните номера на автомобилите, влизащи и излизащи от Бургас.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви