Екстремният Corvette

Най-екстремната модификация на новото поколение на Chevrolet Corvette ще бъде оборудвана с V8 двигател с два турбокомпресора. Очаква се мощността му да достигне 1000 к.с. Именно тези мотори са поставени на тестовите прототипи, но се оказа, че те са прекалено мощни. И рамата, на която се поставят просто не издържа на натоварването, съобщава The Drive.

След като няколко от тестовите машини са се оказали с деформирана каросерия, компанията е спряла изпитанията. Нещо повече –

шефовете на Chevroelet са започнали консултации с юристи.

Целта е:  да разберат рисковете от пускането на толкова мощен автомобил на пазара.

През миналата година компанията имаше и проблеми с електрическата система на бъдещия Corvette, която също не издържаше на натоварвания. Това наложи тя да бъде разработена наново, което ще отнеме поне 6 месеца.

Според слуховете, суперколата със средно разположение на мотора ще се казва Corvette Manta Ray, като ще получи активна аеродинамика с подвижни престилки, спойлер и щори във въздуховодите. Освен това ще бъде променено и окачването на спортната кола, като то ще позволява да се променя центъра на тежестта в зависимост от натоварването.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

16 − 8 =