Девойките младша възраст на Общински хандбален клуб „Поморие“ се окичиха с бронзовите медали от участието си в турнира за Купа България.

В състезанието, освен поморийки, участваха домакинът ХК „Хасково“, ХК „Панагюрище“, ХК „Мартен-67“, ХК „Етър’64“ и ХК „Бъки“.

„Поморие” започна с победа в турнира, като в първия мач победи „Етър” с 20:9. С отлична игра поморийки стигнаха до втори успех, надделявайки над „Мартен-67” с убедителен резултат 31:15. Двете победи изведоха отбора на първото място в групата.

В следващата фаза от надпреварата съставът на „Панагюрище” се оказа неопределим за „Поморие”. Морският тим отстъпи с 15:26. На полуфинала за третото място девойките отново се изправиха срещу „Мартен” и за втори път го победиха с разлика – 32:18, за да се окичат с бронзовите медали.

Голмайстор с 32 гола стана Росица Роева, а съотборничката и в „Поморие” Елеонора Николова беше избрана в Идеалната седмица на турнира.

В зала „Спартак” хандбалистките на „Бъки“ (Габрово) спечелиха Купата на България при 14-годишните. Втори са „Панагюрище”. След третия „Поморие” се наредиха „Мартен-67”, „Хасково” и „Етър“ (Велико Търново).

Съставът на „Поморие”: Антоанета Зотева /17 гола/, Тодорка Казакова /9 гола/, Росица Роева /32 гола/, Калина Димова /12 гола/, Елеонора Николова /24 гола/, Станимира Пасхова /4 гола/, Ани Иванова, Томина Сарандиева, Християна Стоева и Яница Вичева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви