„Бохемска рапсодия“ продължава да се радва на огромна популярност, след спечелените 4 награди „Оскар“, включително за най-добър актьор на Рами Малек. Все по-усилено се говори, че филмът ще се сдобие с продължение.

За това намеква и Руди Долезал, режисьор на много от популярните клипове на Queen. Той споделя, че всички в семейството на Queen обсъждат съвсем сериозно възможността за продължение на филма и добавя: „Сигурен съм, че мениджърът на групата Джим Бийч планира да покаже какво се случва след прочутата им изява на Live Aid“.

Тази идея наистина звучи правдоподобно. Но за момента няма никаква официална информация нито от страна на Queen, нито от „Фокс“, които застанаха зад идеята за филм за историята на великата група и нейния вокал Фреди Меркюри. Но пък и никой не можеше да предвиди този феноменален успех.

Въпреки смяната на режисьора в последния момент, след като Брайън Сингър напусна снимачната площадка преди края на снимките, въпреки неособено радушния прием от страна на критиците, „Бохемска рапсодия“ счупи няколко рекорда. Той се превърна в най-успешния музикален филм и най-успешната биография на всички времена. А с приходите си до момента от 875 милиона долара филмът изпревари много хитове, включително за трансформъри и супергерои.

„Бохемска рапсодия“ бе номиниран за 5 награди „Оскар“. Той спечели най-много статуетки на Американската киноакадемия – 4, но изпусна най-важната – за най-добър филм на 2018, присъдена на „Зелената книга“.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × 5 =