Главният секретар на МВР – главен комисар Ивайло Иванов заяви на брифинг в Бургас, че е готов лично и ежедневно да излиза сред хората и да предупреждава за ало измамите. Той заяви, че не само възрастни стават жертви, но има и по-млади хора, а сумите, които измамници прибират са големи.

Комисар Ивайло Иванов постави добра оценка за работата на ОДМВР-Бургас. Той уточни, че сред пропуските, не само на бургаската дирекция, е липсата на карта с населените места, където са регистрирани повече престъпления. Затова препоръката му е да бъде направена такава и след анализ да се вземат конкретни мерки за обезпеченост.

Като най-горещи точки комисар Иванов определи Несебър и Слънчев бряг. Той бе допълнен от комисар Калоянов, че и за този летен сезон ще има командировани полицаи от вътрешността на страната и от чужбина. Чуждестранни полицаи ще има от Чехия, Германия, Полша и Румъния. Те обаче ще бъдат профилирани, съобразно характера на престъпленията. Към момента чуждестранни полицаи са договорени за Несебър и Приморско.

Комисар Иванов отговори и на въпроси по теми, които не се отнасят до Бургас /акцията в Орландовци, в НОИ Силистра за фалшифициране на ТЕЛК и ареста на Арабаджиеви/ и, за които националните медии излязоха и днес с достатъчно подробности.

На брифинга бяха още заместник-директорът на Главан дирекция „Национална полиция” старши комисар Тодор Гребенаров и директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Брифингът бе по повод по повод годишния анализ на дейността на ОДМВР – Бургас за 2018 год.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви