Явно Netflix са решили да станат любимци на испаноезичната публика. Първо стриминг гиганта продуцира мексиканския шедьовър на Алфонсо Куарон „Рома“, отнесъл три награди „Оскар“, а сега се канят да правят сериал на испански по класическия роман на Габриел Гарсия Маркес „Сто години самота“.

Синовете на Маркес – Родриго Гарсия и Гонзало Гарсия Барка са се съгласили да преотстъпят правата за екранизация. Двамата ще бъдат и изпълнителни продуценти на сериала. В свое общо изявление те споделят, че баща им категорично е отказвал на безбройните предложения за адаптация на романа, защото не е вярвал, че той може да бъде представен адекватно в един филм. Освен това е държал, ако все пак се съгласи, бъдещият филм да е задължително на испански език

Наследниците на Маркес са убедени, че сега е точният момент за екранизация на романа, продаден в над 50 милиона копия по целия свят. „Ние сме развълнувани от възможността да подкрепим Netflix и целия филмов екип в това начинание и нямаме търпение да видим крайния резултат“, допълват те.

За момента не са обявени никакви подробности за творческия екип и за актьорския състав. Известно е единствено, че снимките ще се състоят в родината на писателя – Колумбия

Маркес, който почина през 2014 г. на 87-годишна възраст, е определян за един от най-значимите автори на 20 век. Той популяризира жанра магически реализъм и печели Нобелова награда за литература през 1982 г.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three + one =