Районен съд – Бургас одобри постигнато споразумение между Районна прокуратура – Бургас, подсъдимите Петър И., Недко К., Валентин Л., Красимир Н. и техните защитници.

Подсъдимият Красимир Н. се признава за виновен в това, че предоставил неистински официални документи – лични карти, на които е придаден вид, че са издадени от органите на МВР, на името на различни лица (съдържащи техни лични данни, на които са поставени снимки на извършителите), съзнателно да се ползват пред инспектори в Областен отдел на „Автомобилна администрация“ – Бургас от предоставените им неистински документи

На Красимир Н. бе наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ режим“. Районен съд – Бургас потвърди и взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Подсъдимият Недко К. се признава за виновен в това, че съзнателно ползвал пред инспектори в Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Бургас от неистински официални документи – лични карти, на които е придаден вид, че са издадени от органите на МВР, на името на различни лица, съдържащи техни лични данни, на които е поставена снимката на извършителя

На подсъдимия Недко К. бе наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което наказание бе отложено с изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимият Валентин Л. се признава за виновен за това, че съзнателно се ползвал пред инспектор в Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Бургас от неистински официален документ – лична карта, на която е придаден вид, че е издадена на 03.01.2012 г., от МВР- Сливен на името на Р. Р., съдържаща неговите лични данни, на която е поставена снимката на Валентин Л.

На Валентин Л. бе наложено наказание „Пробация“, със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 12 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия срок.

Подсъдимият Петър И. се признава за виновен в това, че в съучастие като извършител с Красимир Н. – подбудител и помагач, съзнателно се ползвал пред испектори в Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Бургас от неистински официални документи – лични карти, на които е придаден вид, че са издадени от органите на МВР, на името на различни лица, съдържащи техни лични данни, на които е поставена снимката на извършителя Петър И.

На Петър И. бе наложено наказание „Пробация“, със задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 18 месеца, с явяване и подписване през пробационен служител и задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период.

Деянията са извършени от подсъдимите виновно, при форма на вината „пряк умисъл“. Районен съд – Бургас намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и на морала, поради което следва да бъде одобрено

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви