полицейска акция

Над 15 души за задържани при акцията на МВР и прокуратурата в столичния квартал „Орландовци“ тази сутрин срещу организирана престъпна група, занимаваща се с наркоразпространение, кражби и грабежи.  Повечето от тях са от клана Гольовците, съобщи заместникът на главния прокурор Иван Гешев.

Акцията е на сектор „Вътрешна сигурност“ в МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи.

Повечето от задържаните са криминално проявени и са познати на полицията, като са се занимавали с грабежи, кражби и наркотици.

Работата по случая е от миналото лято.

До момента няма яснота дали сред задържаните са двама полицаи от Второ районно полицейско управление.  Тяхната съпричастност към престъпната група ще се изяснява и тогава ще бъде решено дали и те да бъдат арестувани.

„Има данни, че двама служители на Второ РПУ, които са взовдни командири, са част от тази престъпна група,

като тяхната дейност се изразява в осигуряване на чадър при извършване на конкретни престъпления“, обясни Гешев, като уточни, че става дума за физическа охрана.

Организираната престъпна група се е занимавала и с чупене на паметници с цел плащане за възстановяването им, с кражба на релси, престъпления към личността и др.

Гешев уточни, че по оперативни данни се знае кой е ръководител на групата, но предстои това да бъде доказано. Вече са претърсени десетки адреси, като предстои претърсване и на още.
Днес.бг

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

3 + three =