Няма да предлагаме въвеждането на задължителни униформи във всички училища. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по повод недоволството на учениците от английската гимназия в Бургас заради нов строг дрескод, съобщи Агенция „Фокус“.

Припомняме, че директорът на училището Жаклин Нейчева издаде заповед, с която на училище може да се ходи само в четири цвята, без нарязани дънки, надписи и щампи по дрехите

По отношение на появилото се недоволството в бургаско училище относно изискванията за униформи в училищата Вълчев коментира, че това е училищна политика.

„Всъщност между различните училища винаги ще има деление, но вътре в едно училище не е желателно да има различия. И униформите са полезни от тази гледна точка, че създават отношение и култура към училището, намаляват усещането за различие“, заяви образователният министър

Вълчев обясни, че към момента МОН няма намерение да предлага въвеждането на задължителни униформи във всички училища.

„По принцип една такава политика е полезна, но тя трябва задължително да бъде обсъдена с родителската общност във всяко едно училище. Когато става въпрос за гимназия, може да се обсъжда и със самите ученици“, посочи той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви