храм Св. Атанасий

Пътят от пристанище Бургас до Българово ще изминат жители на града и всички българи, които искат да отдадат почит към падналите за свободата на България. Шествието е посветено на националния празник трети март и е наречено от организаторите „Българовско шествие“. Те канят всеки, който иска да се присъедини с превозно средство, да се включи в инициативата.

Българовското шествие започва сутринта на 3 март в 09:00 часа, от Морска гара Бургас.

Участниците ще получат инструкции от на МВР – Бургас, за правилно и безпрепятствено преминаване на шествието. След оформянето на колоната, тя ще премине през централните улици на града и ще се насочи към Българово. Цялото шествие ще бъде под полицейски ескорт, за да се гарантира сигурността на всички участници. Организаторите вярват в думите, че „Народ без история е обречен на гибел!“ и са готови да докажат това с редици родолюбиви инициативи. Шествието се провежда за втора година.

Участниците в своеобразния автопоход ще спрат на площада в града, където ще звучат народни песни и танци.

След фолклорната програма, пешеходно шествие ще се отправи към храма „Свети Атанасий“. В него са съхранени костите на жители на града, които са загубилите живота си в борбата за освобождението. В храма ще бъдат поднесени цветя.

Организаторите напомнят, че

не се разрешават партийни и антипартийни знамена и лозунги от участниците в проявата.

Те отправят апела: “Вземете знаме в едната ръка, цвете в другата, поканете семейството и приятелите си и се включете в Българовското шествие!„.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

11 + 10 =