Минусовите температури и леден вятър не попречиха на лекоатлетите на клуб „Вая 94” да се представят на ниво в последното състезание от националния шампионат по хвърляния. На полигона в Балчик бургаските атлети спечелиха три медала – сребро и два бронза.

В надпреварата на диск при девойки под 18 г. Жаклин Иванова изхвърли 1 килограмовия уред на 31,39 м, което й донесе второ място и вицешампионската титла в дисциплината. С близо метър по-малко зад нашето момиче остана Анастасия Маткова /Супер спорт, Варна/ с 30.36. Шампионка тук с постижение от 33,89 м стана Съланур Ташдемир от „Спорт Атлетик” /Разград/.

В сектора за хвърляне на чук Жаклин Иванова отново имаше сериозна конкуренция. Бургаската състезателка се пребори за третото място като в последния опит записа 35,34 м срещу 35,18 на Ема Добрева /Добрич/ и заслужено спечели бронз за „Вая 94”.

Ташдемир триумфира със златото с 38,23, а втора е представителката на домакините Николета Стайкова от „Черно море” /Балчик/.

Третият медал за „Вая 94” извоюва Ангел Събев. В хвърлянето на диск (1.5 кг) при юношите под 18 години той се окичи с бронза – 34,78 м. Шампион е Марин Иванов /Черно море Балчик/ – 48.05 м. Ивелин Марков /Ивет Лалова Спринт Академи, София/ е вицешампион с 36.11. Състезателят на „Европул” Николай Колев зае десето място.

На чук Ангел Събев се класира седми, осмото място остана за съотборника му Крастин Кръстев. Садетин Исмаил извоюва пето място, но при юноши под 20 г.

При девойките под 18 г. Яна Боева и Александра Боева се класираха съответно на 7 и 8 позиция на копие. На чук двете сестри от „Вая 94” отново заеха последователни места – 9 и 10-о. В шампионата на диск за жени съотборничката им Ваня Никова е осма, а на чук – 11-а.
В първенството по хвърляния участваха над 130 състезатели от 23 клуба от страната. Състезанията бяха в три възрастови групи – юноши и девойки под 18 години, под 20 години, мъже и жени.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви