Недекларирани 104 600 евро с левова равностойност над 200 000 лв. откриха митнически служители на Митнически пункт Лесово, при проверка на напускащ страната лек автомобил.

Колата, с българска регистрация, е пристигнала на митническия пункт на на трасе за изход на леки автомобили от България към Турция. Автомобилът е управлявал български гражданин, придружен от двама пътници – и двамата турски граждани, единият от които със статут на постоянно пребиваващ в България.

Пред българските митнически служители тримата са заявили, че нямат нищо за деклариране. Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ селектират автомобила за щателна митническа проверка.

По време на проверката, извършена съвместно с митническите служители на МП Лесово, при личен преглед на трите пътуващи лица в автомобила, митническите служители откриват внушително количество контрабандно пренасяна валута, в пачки по джобове на дрехите им. 15 000 евро са открити у шофьора на автомобила – български гражданин. Други недекларирани 25 200 евро е пренасял единият от пътниците в автомобила – турски гражданин. Срещу двамата са съставени актове за нарушение на Валутния закон.

Най-голямата сума контрабандна валута – 64 400 евро е открита в джобове по дрехите на третия пътник-турски гражданин, постоянно пребиваващ в България. Срещу него е образувано досъдебно производство,

което се провежда от разследващ митнически инспектор в ГД „Митническо разузнаване и разследване“ под надзора на Районна прокуратура – Елхово. Работата по случая продължава. Недекларираната валута от общо 104 600 евро с левова равностойност 205 000 лв. е иззета.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви