Иван Николов

Жителите на гр. Черноморец и членовете на групата в социалната мрежа „Шофьори Бургас“ събраха необходимите 900 лева, за да бъде настанен Иван Николов в хосписа в града. Това обаче е временна мярка и съседите на бедстващия възрастен човек, които до сега са се грижили за него, се надяват социалните служби в Созопол да успеят да го настанят в дом за възрастни хора междувременно. Парите ще стигнат за един месец в лечебното заведение. Служители от община Созопол са го посетили в дома му и са установили тежкото му състояние. Той е потвърдил, че иска да бъде настанен в дом. Сега се очаква и решението на социалните.

69-годишният Иван Николов живее сам, на инвалидна количка и с други тежки заболявания.

Burgasnews писа за него с молба за помощ. Отзовали са се много хора и са помогнали за събирането на парите за хосписа.  Бай Иван живее месеци наред без ток и вода, защото не може да ги плати и дълговете му вече са дадени на частен съдебен изпълнител. В края на миналата седмица в единствената стая, която обитава е станал и пожар. Малкото му спестени пари са изгорели. Клон на банка в Черноморец е отказал да приеме наполовина обгорелите банкноти.

Истина е, че Иван Николов има син, който живее в София, но

той не желае да се грижи за баща си.

Единствената надежда за възрастния човек е настаняването му в дом. Според социалните той имал много претенции,  но в разговор с наш репортер той обясни, че иска само да е чисто и да може да си купува вестници.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви