Хороскоп на древните индианци

Символите на животни в индианския хороскоп представят символично повечето племена в Северна и Южна Америка. Много от древните американски култури вярват, че човек е свързан с определено животно от раждането си. Ето кои са индианските зодиакални символи и основните характеристики на всеки един от тях:

Видра (20 Януари – 18 Февруари)

Видрите са малко странни, нестандартни и често трудни за разбиране. Поради своето нестандартно мислене техните методи на работа се възприемат трудно от останалите хора. Това обаче си е за тяхна сметка, защото неконвенционалните методи на Видрите обикновено са доста ефективни. Видрите възприемат заобикалящия ги свят по необичаен начин и са надарени с брилянтно въображение и интелигентност. Това им дава голямо предимство пред останалите хора. Те са много проницателни и интуитивни. Това ги прави внимателни и добри приятели. В благоприятна среда Видрите са чувствителни, симпатични, смели и честни. Ако обаче са самотни и несигурни те могат да бъдат безкрупулни, похотливи, непокорни и изолирани.

Вълк (19 Февруари – 20 Март)

Дълбоко емоционални и с голяма страст, вълците спокойно могат да се нарекат любовниците на зодиака, във физически и философски смисъл на думата. Вълкът разбира, че всички ние се нуждаем от любов и е в състояние да я предоставя в неограничени размери. Вълците са много свободолюбиви личности, като същевременно са много нежни и състрадателни. Стремежа им за пълна свобода ги асоциира с добре познатия термин „вълк единак”. Когато се намират в благоприятна и любяща среда Вълците са много страстни, щедри, дълбоко привързани и нежни. Когато са самотни и в неподходяща среда Вълците могат да станат нерационални, своеволни, отмъстителни и разтревожени.

Сокол (21 Март – 19 Април)

Соколите са родени да бъдат лидери. Те гледат винаги трезво на нещата и взимат правилни решения, дори в най-заплетените ситуации. За тях времето е много ценно и никога не го пилеят. Знаят как да предприемат необходимите действия в точния момент. Соколите са много упорити и обичат да поемат инициативата. Те са невероятни личности, които постигат големи успехи в екипната работа и колективните спортове. Понякога Соколите са прекалено надменни, но обикновено са прави, затова малко арогантност не е излишна. В благоприятна и любяща среда Соколите „политат” и поддържат огъня и страстта в интимните отношения, оставайки винаги състрадателни. Когато са самотни или в неподходяща среда могат да бъдат груби, нетолерантни, нетърпеливи, прекалено чувствителни и суетни.

Бобър (20 Април – 20 Май)

Поемането на отговорност, адаптацията и преодоляването на трудностите – тези три неща перфектно описват един Бобър. Обичат да поемат нещата в собствените си ръце и да свършат работата с максимална ефективност и самоувереност. Силата на Бобрите е в тяхната хитрост и стратегическа мисъл. Това им помага много в бизнеса и справянето с житейските проблеми. Другите хора трябва да се замислят преди да предизвикат Бобър на интелектуален дуел, защото ума им е остър като бръснач. Бобрите обичат да правят всичко за себе си. Те обръщат много малко внимание на чуждото мнение и това понякога ги вкарва в беда. В благоприятна среда Бобрите са състрадателни, щедри, полезни и лоялни. Когато са самотни или в неподходяща среда те стават нервни, страхливи, арогантни, властни и прекалено взискателни.

Елен (21 Май – 20 Юни)

Еленът е най-творческата личност от целия зодиак. Те са вдъхновяващи, живи и с много бърз ум. Чувството им за хумор е в състояние да разсмее всеки един човек. Поради своята голяма комуникативност еленът е ненадминат майстор на разговора. Това съчетано с неговата естествена интелигентност го превръща в желан гост на вечерни партита и светски събития. Елена винаги е наясно със заобикалящата го среда и външния си вид. Въпреки това нарцисизма на Елена обикновено се пренебрегва, поради неговата привлекателност и приветливост. В подходяща заобикаляща среда блестящата и жизнена личност на Елена изпъква още повече. Те са вдъхновяващата сила в едни грижовни отношения. В неподходяща среда могат да станат егоисти, мързеливи, нетърпеливи, мрачни и двулични.

Кълвач (21 Юни – 21 Юли)

Кълвачите са най-грижовните личности от целия зодиак. Те са ненадминати слушатели, които с разбиране и съпричастност обръщат внимание на проблемите на другите. Те са прекрасни родители, приятели и партньори. Друга отличителна черта на Кълвачите е тяхната естествена организираност, изобретателност и пестеливост. В благоприятна среда Кълвача е много грижовен, романтичен и отдаден в отношенията си с другите хора. Неподходящата среда ги прави егоисти, ревниви, злобни и гневни.

Сьомга (22 Юли – 21 Август)

Енергични, фокусирани, интуитивни и много творчески. Всички тези определения превръщат Сьомгите в силно свързани с живота личности. Тяхната енергия и жизненост е силно осезаема. Тяхната увереност и ентусиазъм се предава лесно на другите, което ги превръща в отлични мотиватори. Лесно карат останалите хора да се съгласят с тях, дори когато идеите им са малко налудничави. Те са щедри, интелигентни и интуитивни и винаги са заобиколени от много приятели. В преследването на личните си цели често намират доброволната подкрепа на някои от многобройните им приятели. В подходяща среда Сьомгите са стабилни, спокойни, чувствени и щедри. Когато обаче са самотни или в неподходяща среда могат да станат егоисти, да се държат вулгарно и да изпитват нетърпимост към другите.

Мечка (22 Август – 21 Септември)

Мечките са практични и методични личности на които може да се разчита в беда. Тяхната практичност ги прави отлични бизнес партньори. Обикновено в тях надделява гласът на разума. Мечките са надарени и с огромни сърца и склонност към щедрост. Въпреки това те са много скромни и малко срамежливи. В любяща среда Мечките даряват много любов и щедрост. Освен това те са много търпеливи и въздържани, което ги превръща в отлични учители и наставници. Самотни или в неподходяща среда Мечките могат да станат скептични, лениви, дребнави и затворени в себе си.

Гарван (22 Септември – 22 Октомври)
Гарваните са чаровни личности с голям ентусиазъм и предприемачески дух. Не е нужно да се натягат, защото тяхната очарователност е естествена. Всеки усеща енергията на Гарваните и се обръща към тях, когато има нужда от добра идея или съвет. Това е така, защото те са едновременно изобретателни, дипломатични и идеалистични. В подходяща среда те са безгрижни, романтични и любезни. Освен това са доста търпеливи и интуитивни в отношенията си. Самотни или в неподходяща среда Гарваните стават непоследователни, отмъстителни, прекалено взискателни и дразнещи.

Змия (23 Октомври – 22 Ноември)

Повечето индиански шамани са родени под този зодиакален знак. Това се дължи на факта, че Змиите се естествено свързани с духовния свят, което ги превръща в отлични духовни водачи. Имат силни лечебни способности, поради което често са свързани с медицински професии. Силната привързаност на тази зодия към нематериалния свят кара повечето хора да смятат Змиите за мистериозни и дори страшни хора. Вярно е, че те са потайни, но също така са много грижовни и чувствителни. В подходяща среда те са страстни, вдъхновяващи, полезни и с чувство за хумор. Самотни и в неподходяща среда могат да бъдат унили, често променящи настроението си и склонни към насилие.

Бухал (23 Ноември – 21 Декември)

Променлив и непостоянен като вятъра, Бухалът е много трудно да бъде описан. Характера им е приятен, естествен и безгрижен. Те обичат да живеят на пълни обороти и обожават приключенията. Това понякога може да им навреди, тъй като действията им могат да са невнимателни, безразсъдни и необмислени. Бухалите често стават еколози, учители или художници. Поради своята адаптивност и гъвкавост те могат да се приспособят към всяка една професия. В подходяща среда Бухалите са чувствителни, ентусиазирани и внимателни слушатели. Когато са в неподходяща среда или самотни те стават войнствени, озлобени и прекалено снизходителни.

Гъска (22 Декември – 19 Януари)

Ако искате нещо да бъде свършено, дайте го на човек с този зодиакален знак. Гъските са много упорити и амбициозни и когато си поставят дадена цел винаги я изпълняват. Те са хора решени да спечелят на всяка цена, без значение дали ще получат одобрението на останалите. Единственото, което може да ги отдалечи от успеха е вътрешния им Аз, който понякога им изиграва лоша шега. Водени от своето желание за доминация Гъските се справят много добре в бизнеса и самостоятелните спортове. Когато са заобиколени от любящо семейство и добри приятели Гъските се открояват във всичко с което се захванат. В подходяща среда те са много страстни, общителни, с чувство за хумор и сензитивни. В неподходяща страна или самотни Гъските могат да се поддадат на натрапчиви поведения, водещи до пристрастяване, които неминуемо ще доведат до тяхното саморазрушение.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви