съд

Бургазлийка, убила мъжа си, лишавайки го от храна и лекарства, застава днес пред Окръжния съд в Бургас. Веселина Г. е привлечена като обвиняема за умишлено убийство. Според прокуратурата в периода от май 2013 до 1 август 2014 година тя е държала мъжа си заключен в една от стаите в жилището без храна, вода и лекарства.

Той се намирал в безпомощно състояние и след като бил лишен от квалифицирана медицинска помощ, настъпила смъртта му.

Трупът на мъжа бяха открити в контейнер в Парк Езеро, а за смъртта му беше задържана бившата му жена Веселина Гинева. Направената експертиза сочи, че Миразчиев е умрял в адски мъки от глад и жажда. По гърба му са открити следи като от удари или прободни рани, но трупът му е бил дотолкова разложен, че и патоанатоми в София не са успели да установят на какво се дължат.

Като пълномощник на съпруга си, Веселина успяла да заблуди банкова служителка и да тегли суми, представляващи пенсия за старост, които се полагат на мъжа й. Това се е случвало дори в момент, в който той вече е бил мъртъв – от септември 2014 година до 31 август 2016 година. За този период обвиняемата е взела неправомерно 21 140 лева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви