Иван

69-годишният Иван Христов Николов от Черноморец се нуждае от нашата помощ. За това алармират жители на гр. Черноморец. Човекът е самотно живеещ, придвижва се с количка и няма средства. В къщата му няма ток и вода, защото не може да ги плати. Преди наколко години е паднал и е счупил тазобедрена става. Поради липса на пари операция не му е направена и той се принудил да остане прикован за инвалидната си количка. Преди няколко месеца е получил и инсулт. Единият му син е починал, а другият живее в София и не желае да се грижи за него. Иван има и херния, която лекарите в Бургас на два пъти са отказали да оперират заради нередности в документите. В болницата не могат да го приемат за повече от 3 дни. Съседи се грижат, доколкото това е възможно, за него.

Иван

Жители на Черноморец два пъти са подавали сигнал до социалните служби в Созопол.

Самият Иван Николов е споделил, че преди месец са идвали две жени от службата, попитали са го дали иска да отиде в старчески дом, но той е отказал, тъй като е преценил, че може да се оправя сам.

Преди два дни – в събота вечерта, съдбата е нанесла пореден удар на възрастния човек. Запалил се непочистеният му комин и той едва не е изгорял в къщата си. Изгорели са обаче малкото му спестени пари. Съседите му вече са започнали да събират средства, за да му помогнат. Той няма банкова сметка, затова с тази задача се е заела съседката му Яна Николова. Групата „Шофьори Бургас“ във Фейсбук също е започнала акция, като до момента са събрани около 300 лева. Хората знаят, че набирането на средства по този начин не е правилно, но няма време, за да се разреши създаването на DMS номер, а човекът не може да отиде до банка, за да си направи сметка.

Иван

Идеята е да се съберат поне 900 лева, колкото е таксата за хосписа в Черноморец за един месец.

Там за болния и неподвижен човек ще се погрижат поне до края на зимата. През това време ще се потърси дом за възрастни хора, в който да бъде настанен за постоянно. Единственото, което Иван иска е да има възможност да си купува вестници и да има чиста стая и легло.

Ако желаете да помогнете, моля, обърнете се към Яна Николова – 0885 24 97 24 или към групата във Фейсбук „Шофьори Бургас“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви