Изграждащото се пристанище в квартал Крайморие притеснява местните. При среща с живущи в квартала, хората са алармирали, че са обезпокоени. Те искат да знаят направена ли е екооценка за последиците върху околната среда.

Преди три години подобно пристанище беше изградено в град Черноморец, като в момента ефектът от построяването му е катастрофален.

Пясъкът от прилежащия до него залив, използван за плаж, вече го няма, отмит е и е изтласкан на друго място, което е причина за заблатяване.

Местните искат да знаят и защо се избра този залив на централния плаж в Крайморие за построяване на пристанище, при положение че в съседство има още два залива, на които можеше то да се направи, без да оказва влияние на плажуващите.

Това споделиха пред медии съветниците от БСП Чанко Мирчев, Кирил Петков, Радослав Пeтков и общинският председател на БСП Живко Господинов. Те са входирали питане за екооценката и избора на място за изграждане на пристанището в квартала в ОбС.

Общинският съветник Радослав Петков /снимката горе/ повдигна и темата за остарелите тръби, които са опасни за здравето на местното население, тъй като са от старите, изработени от канцерогенен материал, съдържащ азбест. Общинските съветници питат и кога ще бъде ремонтирана ВиК системата в квартала, както и дали новите жилищни райони ще бъдат присъединени към отходната канализация на квартала.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви