Новата Ceed

Компанията KIA публикува първа скица на бъдещ „вдигнат“ хечбек на базата на модела Ceed. Според предварителни информации, той ще се казва X Ceed, като ще се появи на пазара до лятото.

Бъдещият KIA X Ceed няма да бъде просто хечбек с пластмасова защита по каросерията и увеличен пътен просвет, а оригинален модел. Той ще получи собствена каросерия и ще бъде по-голям от познатия хечбек. Очаква се дължината на автомобила да нарасне от сегашните 4310 мм до 4390 мм. Обемът на багажника също ще бъде увеличен – от 395 на 426 литра.

Премиерата на автомобила може да се състои по време на автосалона в Женева следващия месец. Той ще се предлага само с предно предаване, като ще се настани ежду Stonic и Sportage в моделната гама на марката.

Освен X Ceed корейците готвят и други промени в гамата на модела.

Той ще получи като опция виртуално комбинация от прибори на екран с диагонал 12,3 инча, нов дисплей на мултимедията – 10,25-инчов (сегашният в топ-версиите е 8-инчов), преработен блок за управление на климатика, допълнителни системи за безопасност и задни дневни светлини.

В гамата двигатели също ще има промени. През лятото на пазара в Европа ще се появи „мек хибрид“ с 48-волтов стартер генератор, който ще помага на двигателя при ускорение. През есента ще излезе и пълноценен хибрид, който ще са зарежда от електропреносната мрежа. В системата влизат двигател 1.6 GDI и електромотор.

Догодина трябва да се появи и изцяло електрическа версия, която ще е достъпна само за XCeed.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви