житна диета

Учителят Петър Дънов е правил февруарския житен режим само с неговата икономка Йорданка Жекова, която едва след 1953 година споделя с останалите тази така наречена диета, която всъщност е форма на пречистване и на тялото, и на духа.

Прави се всяка година през февруари, веднага след пълнолуние, като продължителността е десет дни. Тази година стартът е на 22 февруари.

Много пъти сме ви разказвали за житния режим, в ползите на който самите ние многократно сме се убеждавали. Трябват ви около килограм жито или лимец, 30 ябълки, 90 ореха, буркан чист и истински мед. Всеки ден се консумира по сто грама жито, три ябълки, девет ореха и до три лъжици мед. На ден трябва да пиете и около 1.5-2 литра преварена изворна или трапезна вода.

Житото се слага в термос вечер и се залива с 1.5 до 2 ч. чаши много топла, но не гореща вода. Сутринта изпийте водата и разпределете житото на три порции за през деня. Подсладете ги с по една лъжица мед.

Ползи

Основната храна на житната диета е житото. То доказан източник на енергия за човешкия организъм, влияе благоприятно върху активността на цялата кръвоносна система, нормализира работата на всички храносмилателни органи, предотвратява образуването на холестерол, регулира метаболизма, стимулира имунната система, източник e на основни аминокиселини, минерали и витамини, има възстановителен ефект върху целия организъм, забавя процеса на стареене, има ниска калоричност, лесно е за усвояване и спомага за премахването на токсините от тялото.

Противопоказания

Този метод на загуба на тегло има няколко противопоказания. Не бива да правите житната диета, ако имате: хроничен запек, гастрит, понижена стомашна киселинност, заболявания на щитовидната жлеза, непоносимост към глутен, бременност.

Как се Прави

Житната диета ще ви позволи да загубите 4-5 килограма на седмица. В същността на тази диета е житната каша, която трябва да свари, без сол, захар и други добавки.

Препоръки

Максималната продължителност на диетата е 10 дни, но по-добре да се ограничи до една седмица. Ако не се чувствате добре по време на диетата, просто я преустановете. Консултирайте се с лекар преди предприемането на какъвто и да е хранителен режим.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × 5 =