Димитър Желязков-Митьо Очите отново се изправя пред съда. След решението на Специализирания наказателен съд да го остави за постоянно в ареста, адвокатът му обжалва постоянното задържане.

Мярката за неотклонение ще се гледа днес. Мотивите на съда да остави в ареста миналата седмица Желязков бяха, че не е с чисто съдебно минало и може да извърши ново престъпление.

Желязков е уличен като лидер на организирана престъпна група за палежи, побои и разпространение на наркотици. За тези престъпления законът предвижда до 15 години затвор. Той беше екстрадиран от Турция, след като прекара 6 месеца в турския арест.

Припомняме, че преди няколко дни Специализираният наказателен съд остави в ареста екстрадирания от Турция Димитър Желязков. В началото на заседанието Митьо Очите посочи, че обвиненията срещу него се крепят на слухове и анонимни свидетели. Той отбеляза още, че се притеснява само за здравето си и е бил в Турция за лечение, а не да се укрива.

„Искал е да работят за групата определени лица – дилъри… Има изнудвания за плащане на такса „спокойствие“ от търговци на територията на Бургас, Слънчев бпяг, Ямбол. Имаме обвинения, че е завлядал, общо взето, целия погребален бизнес на територията на област Бургас, искал е по 150 лв на погребение“, обясни прокурор Калин Близнаков от Специализираната прокуратура.

Очите беше арестуван в Турция през август 2018 г. в компанията на бившия депутат от ДПС Несрин Узун и общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев.

снимка: БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви