Днес ще е последният топъл ден преди същественото захлаждане, което предстои в петък. Дневните температури ще са малко по-ниски от вчера – между 9 и 14 градуса, съобщават от НИМХ.

По Черноморието ще е слънчево с умерен вятър запад-северозапад. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

Слънчево ще е и над планините. Вятърът ще е от умерен до силен от северозапад. Максималните температури – на 1200 м е 3 градуса, на 2000 минус 3.

В петък ще започнат валежи от дъжд, а в планините от сняг. Температурите ще се понижат рязко, като в петък през нощта може да паднат до -8 градуса. Дъждът навсякъде ще премине в сняг, но няма да се образува сериозна снежна покривка.

Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните – между 6° и 11°. В събота още преди обяд от север снеговалежите ще спират и над Северна и Западна България ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността. Ще е доста студено, като и максималните температури ще са под 0°. В неделя на места минималните температури ще са до минус 10°-минус 12°. Вятърът и в източната половина от страната ще отслабне. Над югоизточните райони ще остане облачно, все още е възможно да прехвърча сняг, над останалата част от страната облачността ще намалее до слънчево.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви