Вицешампионът на България на седмобой за юноши и мъже Камен Ценков се класира на трето място в международния турнир „Лъвски скок” в Сърбия. Състезателят на АК „Бургас 98”, с треньор Вера Петкова, се окичи с бронза след като преодоля 4.50 метра в сектора за овчарски скок.

Камен Ценков е ученик в СУ „Юрий Гагарин” и за миналата година бе номиниран в Топ 10 на най-добрите спортисти в учебното спортно заведение.

Освен бургаския атлет, в надпреварата, която е посветена на Васил Левски, се включиха няколко български национали. Всички те се състезаваха в овчарския скок.

Камен Ценков изостана на 30 см от шампиона в дисциплината Алекс Любенов /4.80/. Среброто спечели Евгени Енев /4.70 м/. На четвърто място след бронзовия медалист Камен Ценков, се класира Мирослав Иванов /4.20/.

При дамите Димана Йорданова взе златото в тройния скок с 12.07, втора е Алина Грънчарова /11.59/, а трета е Йова Петрова /10.24/, която в овчарски скок спечели сребро /3.00/. Със същия резултат трета е Калина Великова, а Мария Калушева е четвърта /2.80/. В тройния скок Елина Ковачева се класира трета при момичетата под 16 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви