луна

Тази вечер ще можем да наблюдаваме т.нар. Супер Луна. Пълната фаза на естествения ни спътник ще съвпадне с максималното му приближаване до Земята – на около 356 хиляди километра. Луната ще изглежда 14 процента по-голяма и почти 30 на сто по-ярка. Ще изгрее в 17, 53ч.

Днешната суперлуна е втората за годината след януарската „кървава вълча суперлуна“.

Пълнолунието през февруари се нарича „снежна луна“ или „гладна луна“, защото през този месец са най-тежките снеговалежи, а и е краят на зимата, когато храната е намаляла.

Суперлуна се нарича пълната луна, когато се намира на по-малко от 364 000 километра от Земята. Тогава естественият ни спътник изглежда с 14 процента по-голям и с 30 процента по-ярък от „микролуните“ – термин, използван за най-отдалечената точка по орбитата на около 405 500 км от Земята.

„Следващата суперлуна ще е „червеева“ – на 21 март, на няколко часа от началото на пролетта.

Според астролозите точно сега звездите ни дават възможност за едновременно за ново начало и за преосмисляне на досегашния ни път. Ще имаме успех и реализация, ако успеем да ги извоюваме. Трябва също да осъзнаем своите най-съкровени стремежи и желания и да си ги поискаме от Вселената. Хубаво е да си спомним за хората, които обичаме, както и всички възможности, които някога са стояли пред нас. Сега е моментът да ги вземем и да ги осъществим.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви