Опит за контрабанден внос от Турция на фреон в бутилки и препарати за растителна защита на стойност близо 400 000 лв. предотврати екип на митническа мобилна група.

Контрабандните стоки са открити при митническа проверка на Митнически пункт Лесово на влизащ в страната от Турция товарен автомобил, управляван от български гражданин.

Камионът е пристигнал на МП Лесово на трасе „Входящи товарни автомобили“. Според представените документи, той е превозвал 24 000 кг. дървени пелети за отопление. По метода „анализ на риска“, екип на митническа мобилна група селектира камиона за щателна митническа проверка. При извършената проверка е установено, че вместо декларираната стока, камионът превозва бутилки с газ фреон и препарати за растителна защита.

Контрабандните стоки са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от териториален отдел „Митническо разузнаване и разследване Южна морска“ в ГД „Митническо разузнаване и разследване“ на Агенция „Митници“, под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. Работата по случая продължава.

Окръжна прокуратура – Ямбол е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Любомир Л. Той е обвинен за това, че на 16.02.2019 г. през ГКПП „Лесово“, обл. Ямбол, от Република Турция в Република България, с товарен автомобил влекач, в едно с полу-ремарке, пренесъл през границата на странната, без знанието и разрешението на властите, стоки за търговски цели в големи размери (бутилки с газ фреон) и препарати за растителна зашита, които са били целия товар в камиона – на обща стойност 371 760 лева.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви