Министърът на младежта и спорта Красен Кралев огледа възможните терени за изграждане на нов стадион в Бургас. Това стана на работна среща с кмета Димитър Николов, който представи предложения на община Бургас за подходящи терени, на които би могло да се изгради футболен стадион, който да отговаря на критериите за провеждането на големи международни първенства. На срещата присъства и главният архитект на общината Веселина Илиева.

По време на работното си посещение Красен Кралев и кметът на Бургас посетиха закрития плувен басейн с олимпийски размери „Парк Арена ОЗК”, където се провежда вторият квалификационен кръг от първенството по водна топка – мъже.

„В момента България подготвя евентуалната си кандидатура заедно със Сърбия, Гърция и Румъния за домакинство на световно и европейско първенство по футбол. Бургас е един от градовете, които имаме предвид. Една от целите ми бе да видя какво общината ще предложи като вариант за строеж на нов стадион. Бургас е един от градовете, като има подходяща инфраструктура – има летище, добра пътна и транспортна инфраструктура, голяма хотелска база. Вече огледахме терени, където може да бъде построен стадиона”, съобщи за BurgasNews.bg министър Кралев от трибуната на „Парк Арена ОЗК”.

„Процесът все още е в самото начало, но трябва да преценим и да сме наясно какви са възможностите пред нас. Защото ако искаме да участваме в тази кандидатура, трябва да предложим и изградим четири нови стадиона с капацитет 40 000 души.” – допълни още министърът на спорта.

„Първият терен, който смятаме, че е подходящ, е бивше военно поделение, което се намира на входа на Бургас. Другият е стадион „Черноморец“ в квартал „Акациите“, който може да бъде изцяло престроен“, уточни Димитър Николов.

Министър Кралев определи сътрудничеството с кмета на Бургас като отлично и изрази увереност тази година да бъде приключен най-големият проект, който министерството има в община Бургас – многофункционалната спортна зала „Арена Бургас“.

„Знам много добре какво се случва в Бургас, ние сме в постоянна връзка с кмета, с когото се познаваме повече от 20 години. Познавам работата му като кмет. Искрено се надявам тази година да приключи най-големият проект – многофункционалната спортна зала. Това ще бъде още едно бижу за града. Смятам, че кметовете, които работят, обичат спорта и отделят от ресурсите на общината, сме длъжни да ги подкрепяме с държавни проекти“, добави още Кралев.

На закрития плувен басейн „Парк Арена ОЗК” спортният министър и кметът Димитър Николов изгледаха първата среща от втори квалификационен кръг на първенството по водна топка за мъже между „Черноморец” и „Аква Спорт” /Варна/, завършила при резултат 12:14. След нея Красен Кралев даде старт на втория двубой за деня между варненските отбори „Комодор и „Черно море”.

Снимки: Силвия Прибиловска

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three + fifteen =