Изпълнителният директор и играещо либеро на „Нефтохимик 2010” Теодор Салпаров критикува съдиите, ръководили мача срещу „Олимпиакос”.

Според него те са помогнали във важните моменти на домакина, за да спечели реванша от 1/4-финалите на втория по сила европейски клубен турнир за Купата на CEV. Първата среща в Бургас беше спечелена от българския тим, а след златен гейм напред продължи гръцкият гранд.

„Тактически съумяхме да извадим Тодор Алексиев от играта им, но имат много дълга скамейка и играха страхотно. Борехме се през целия мач. Когато се опитвахме да стопим пасива си и да направим обрат, не се получаваше, защото бивахме спирани от съдиите и техните отсъждания. Реферите съумяха да ги подкрепят брутално и в златния гейм, когато можехме да изравним за 12:12. Но съдийско отсъждане ни ощети. В първия гейм, след като падахме се върнахме от петточков пасив. Сериозен блокаут не бе отсъден в наша полза. Ники Учиков игра добре, щеше да счупи палците на блокадата, но дадоха тяхна точка. Съдията си затвори очите, не смятам, че гранд като „Олимпиакос” заслужава такава помощ. Дори, след като ги победихме с 1:3 в Бургас, те бяха фаворити.

Нямат нужда от такава подкрепа. Един от съдиите беше кипърец, какво да говорим. В най-тънките моменти съумяха да ни порежат и натежаха. Не ни дадоха съдиите, за да имаме увереност да се борим като равен с равен. Техният отбор е с бюджет от 4 милиона евро.

Със сигурност те са по-класният отбор, но въпреки огромните им звезди имат много пропуски, които ние, благодарение на видеоанализа, съумяхме да разучим. Избрахме една тактика в първия мач, с която ги надиграхме. Те не промениха нищо чисто тактически, но във втория мач имаше неща, които не излязоха. Със сигурност по-добрият отбор победи, но не прави чест на съдиите, че ги подкрепяха така грозно във важните моменти. Протестирахме, но без ефект. Това боли, защото просто не е честно. Можехме да играем като равен с равен, но не стана”.

Относно представянето на шампиона в родното първенство, Салпаров е убеден, че отборът му ще изглежда добре в плейофите. А с малко шанс може да се пребори за титлата. „Трябва да бъдем реалисти. Ще бъде много трудно. Мисля, че след организационните промени „Нефтохимик” показа друго лице. Надявам се да проличи и в плейофите. Повече от сигурен съм, че отборът ще стои различно тогава. Вижда се с просто око”, коментира Салпаров.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви