В 09.30 днес, с тържествено откриване ще започне патронният празник на Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас. Училището ще отбележи 134 години от рождението на видния български учен проф. д-р Асен Златаров. През настоящата 2019 г. то празнува и своята 60-годишнина. На двата повода са посветени няколко събития.

В „Ден на отворените врати“ за ученици и гости са предвидени следните мероприятия:

– Състезание по професии, което ще протече в четири направления: за „Най-добър млад готвач“ „Най-добър сервитьор“; „Най-добър млад хлебар – сладкар“ и „Най-добра бизнес идея“. По време на състезанието ученици, изучаващи френски език, ще презентират вкусна френска рецепта.

– Изложби, посветени на „Световното културно наследство“ и „Архитектурата на Бургас. Емблематични сгради“; „Биологията – интересна и достъпна“ – със сглобяване на модели на органични молекули и изложба на биологични модели.

– Викторини: „Историческо пътешествие“; „Ние и нашето училище“; „Програмирането е забавно“; „Забавна езикова работилница“ и други.

След приключване на състезанието по професии и другите планирани занимателни събития, от 12.00 часа ще има награждаване на призьорите в различните състезания.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви