Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Димитър Л., привлечен като обвиняем за кражба в условията на опасен рецидив.

Димитър Л. е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 07.01.2019 г. до 06.02.2019 г., в гр. Бургас, действайки в условията на опасен рецидив и на продължавано престъпление, чрез повреждане на преграда – счупване на патрон и входна врата, отнел чужди движими вещи – лаптоп, телевизор, часовници, златни накити, парични суми, всички на обща стойност 4 947, 22 лв. от владението на различни лица.

Престъплението се явява тежко по смисъла на закона, за което е предвидено наказание „Лишаване от свобода“ от 3 до 15 години.

Според съдебната инстанция, на този етап от досъдебното производство, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е осъществил престъплението, за което е привлечен. За съда е налице реална опасност Димитър Л. да се укрие от органите на разследването и да осуети изпълнението на евентуална осъдителна присъда ако не бъде задържан. Районен съд – Бургас счете, че не са налице фактически данни, които да сочат наличието на реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Димитър Л. е с изключително обременена съдебна биография, извършвал е престъпления против собствеността.

Престъплението, за което е привлечен като обвиняем е извършено при условията на опасен рецидив и на повторност. „Така посочените данни обосновават високата обществена опасност на деянието и на обвиняемия като личност“, казва още в мотивите си Районен съд – Бургас, което от своя страна обосновава наличието на реална опасност Димитър Л. да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви