И Чили става конкурент на България и останалите балкански страни за домакинството на световното първенство по футбол.

Чили ще се присъедини към Уругвай, Аржентина и Парагвай, за да формира мегаюжноамериканска кандидатура. Новината обяви лично президента на Чили Себастиан Пиниера през Туитър.

Кандидатурата на южноамериканските държави бе първата известна за въпросния шампионат. Мондиал 2030 ще отбележи 100-годишнината от първото световно първенство по футбол, което се проведе именно в Уругвай, което прави южноамериканците и един от основните фаворити да спечелят домакинството.

Както е известно сред кандидадите за домакинство е твърде вероятно да бъде България, съвемстно със Сърбия, Гърция и Румъния. Държавни ръководители и от четирите държави вече започнаха обсъждането изготвяне на общата кандидатура.

Още една потвърдена кандидатура за световното първенство през 2030-а е първата трнаконтинентална между Испания, Португалия и Мароко. Интерес да опитат да вземат шампионата имат още Египет, Камерун, както и Великобритания със съвместна кандидатура Англия, Шотландия, Уелс, Сев. Ирландия и Реп. Ирландия. Заговори се дори и за крайно любопитна обща азиатска кандидатура между Китай, Япония, Северна Корея и Южна Корея.

Канал 3

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви