С нова озвучителна техника се похвали бургаската опера. Тя ще подсигурява качеството на звука на спектаклите си. Това стана ясно на концерта „Приказка за двама“.

Техниката е дарение на бургаския бизнес елит, като средства за нея са набрани по време на благотворителен бал, проведен миналата година от Инициативен комитет на бургаските жени в бизнеса.

Основната заслуга е на дамите Марина Бошнакова, Видка Вълчева и Ваня Чолакова, които организираха цялото събитие, набраха нужните средства за техниката, закупиха и дариха устройствата.

Те бяха поздравени от сцената от Еделина Кънева, която беше конферанс на благотворителното събитие и търга за набиране на средствата. „За мен е чест и удоволствие да съобщя, че вече е реализирано дарението от бургаския бизнес, като е закупена и доставена озвучителна система от Германия за Държавна опера Буграс. Използвам случая да благодаря от името на ръководството и целия екип на операта на всички участници в благотворителната вечер „Да помогнем музиката да не замълчи“. И всичко това се случи благодарение на инициативния комитет на бургаските жени в бизнеса. Поклон пред това благородно дело!“, каза Еделина Кънева.

Осем тонколони, които представляват изключително модерна четирилентова система, са част от дарението. Освен тях са закупени и усилватели, снабдени с най-модерния начин за управление на системата, за да се получат перфектни параметри и отлична настройка в залата. Системата е 7,2 киловата, като параметрите са подходящи за най-разнообразни стилове музика – рок, поп и джаз, класическа музика. Тя ще бъде настроена на място от специалисти, за да бъде напасната оптимално към особеностите на залата.

Освен това операта вече ще разполага с един от най-съвременните дигитални озвучителни пултове – четиридесетканален, с най-съвременна цифрова комуникация, който ще приема сигналите от сцената. Пултът има огромни възможности, които се управляват през тъчскрийн дисплей, така че операторът много бързо и лесно ще постига най-качествения звук.

Системата ще бъде настроена от инж. Георги Диомов, инж. Ивайло Рунев и инж. Кирил Янов, преподавател по звукотехника в НБУ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви